• Δωρεάν αποστολή με αγορές άνω των 40€

Είδη Καφέ

Ας εξερευνήσουμε λοιπόν, τα δημοφιλέστερα είδη καφέ που προσφέρονται, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. 

1. ESPRESSO   

Γνωστός και αγαπημένος καφές που έχει κερδίσει πολλούς φανατικούς οπαδούς τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Ο espresso είναι η βάση για όλα τα είδη καφέ που αναφέρονται παρακάτω.   

2. DOUBLE ESPRESSO (DOPPIO) 

Διπλή δόση espresso σε ένα φλιτζάνι καφέ. 

3. RISTRETTO 

Παρασκευάζεται, όπως ο espresso, αλλά ο χρόνος εκχύλισης είναι μικρότερος. 

4. LUNGO

Είναι το αντίθετο του ristretto.  Η μεγαλύτερη χρονική διάρκεια εκχύλισης έχει ως αποτέλεσμα έναν πιο ήπιο σε ένταση καφέ με περισσότερη καφεΐνη. 

5. CAFFE AMERICANO 

Προκύπτει, προσθέτοντας στον espresso ζεστό νερό. Σε ένα φλυτζάνι espresso, προσθέστε 90ml καυτού νερού. 

6. MACCHIATO

Για να φτιάξουμε espresso macchiato (σημαδεμένος-λερωμένος) σε ένα φλυτζάνι espresso, προσθέτουμε μια πολύ μικρή ποσότητα αφρόγαλα.

7. CORTADO 

Παρόμοιος καφές με τον Machiatto δημιουργήθηκε για να ισορροπήσει τον espresso με το γάλα. Σε ένα espresso προσθέτουμε 30ml ζεστό γάλα και ελάχιστο αφρόγαλα. 

8. CAPPUCCINO 

Σε ένα μεγάλο φλυτζάνι, παρασκευάζουμε πρώτα ένα espresso και προσθέτουμε 60ml γάλα στον ατμό και 60ml αφρόγαλα.  Στο τέλος, μπορείτε να προσθέσετε λίγη κανέλα ή σοκολάτα. 

9. CAFE LATTE 

Αποτελείται από ένα μονό espresso και περίπου 300ml γάλα ζεσταμένο στον ατμό με ελάχιστο αφρόγαλα. 

10. FLAT WHITE 

Παρόμοιος καφές με τον Café Latte με την διαφορά ότι προσθέτουμε μόνο γάλα 120ml χωρίς αφρόγαλα. 

11. MOCHA 

Ένα ρόφημα για τους λάτρεις της σοκολάτας. Σε μονή δόση espresso προσθέτουμε 30-60ml σκόνη κακάο/σιρόπι σοκολάτας, 30-90ml γάλα που ζεσταίνεται στον ατμό και από πάνω αφρόγαλα. 

12. AFFOGATO 

Ένα επιδόρπιο με βάση τον καφέ. Σε ένα γυάλινο ποτήρι, προσθέστε μία μπάλα παγωτό βανίλια και ένα μονό ή διπλό espresso. 

13. ESPRESSO FREDDO 

Ίσως, ο «εθνικός» μας καφές τα τελευταία χρόνια. Ελληνική επινόηση για να αντικαταστήσει τον κλασσικό «φραπέ». Διπλός espresso ανακατεμένος με πάγο στο σέικερ ή στην φραπιέρα.  Σερβίρεται σε γυάλινο ποτήρι με πάγο. 

14. CAPPUCCINO FREDDO 

Ο καφές αυτός παρασκευάζεται μόνο στην Ελλάδα, όπως και ο espresso freddo. Διπλός espresso ανακατεμένος με πάγο στο σέικερ η στην φραπιέρα.  Για την παρασκευή κρύου αφρόγαλου, χτυπάμε στην φραπιέρα κρύο γάλα, μέχρι να σφίξει. Σερβίρεται σε γυάλινο ποτήρι με πάγο.